"Midlife. Geen crisis maar kans!"

Een praktische training voor een gelukkige, betekenisvolle 2e helft

Veel mensen ervaren in de midlife een gevoel van onrust en twijfel. Maar wat als ik je vertel dat dit geen crisis hoeft te zijn, maar juist een geweldige kans? Een kans om opnieuw te evalueren, te groeien en het leven te leiden dat je echt wilt. "Midlife. Geen crisis maar kans!" is meer dan een training; het is jouw routekaart naar een betekenisvolle 2e helft.

Ben jij klaar voor verandering?

zet de eerste stap naar een gelukkiger en meer voldaan leven. Jouw toekomst wacht op je!

Jenny Peters

Jenny met boek over midlife kansen.

Leer in je eigen tempo met een fysiek werkboek en korte video's

"Midlife. Geen crisis maar kans!" biedt een unieke leerervaring die je in staat stelt om in je eigen tempo te werken, dankzij een combinatie van een handzaam fysiek werkboek en ondersteunende video's. Dit geeft je de vrijheid om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken, waar en wanneer het jou uitkomt.

Het fysieke werkboek, in een praktisch formaat en nodigt uit tot actief leren en reflecteren. Het is ontworpen om gemakkelijk mee te nemen, waardoor je overal aan je groei kunt werken. De korte video's bieden aanvullende inzichten en maken de leerervaring compleet.

Waarom deze training?

In deze training leer je de uitdagingen van de midlife om te zetten in kansen voor een vervullend en gelukkig leven. Met hands-on oefeningen, diepgaande zelfreflectie, en geteste methodes, ontdek je hoe je:

  • Verborgen passies en doelen identificeert en realiseert;
  • Diepere verbindingen in je persoonlijke en werkrelaties creëert;
  • Een veerkrachtige en optimistische kijk op het leven ontwikkelt.

Jouw investering in verandering

Deze training is jouw kans om te investeren in persoonlijke groei en een nieuwe richting in te slaan. Met mijn stap-voor-stap aanpak en ondersteuning ben je nooit alleen in dit proces. Ontdek hoe je van deze midlife 'crisis' een krachtige kans maakt.

Brochure over midlife kansen met lachende vrouw en potlood.
Module 1: De midlife verkennen

Ontdek wat de midlife is, wat er speelt en waarom je vast kunt lopen. Deze module biedt een grondige blik op de midlife, inclusief de psychologische en emotionele veranderingen die kunnen optreden. Je leert de signalen herkennen en begrijpen dat wat je ervaart normaal en beheersbaar is.

Module 2: Stand van zaken

Neem je huidige situatie onder de loep. Gebruik de vragen uit de midlifecrisistest om een helder beeld te krijgen van waar je nu staat. Deze zelfevaluatie vormt de basis voor de volgende stappen in je persoonlijke ontwikkeling.

Module 3: Jouw toekomstvisie

Bepaal wat je wilt en identificeer de nodige stappen om daar te komen. In deze module ga je actief aan de slag met het op papier zetten van je dromen, doelen en de acties die nodig zijn om deze te bereiken. Het is een fase van actieve planning en dromen omzetten in doelstellingen.

Module 4: Obstakels overwinnen

Ontdek mogelijke hindernissen en strategieën om deze te omzeilen. Deze module helpt je vooruit te kijken en mogelijke uitdagingen te anticiperen. Door ze van tevoren te herkennen, vergroot je de kans om ze succesvol aan te pakken op weg naar je doelen.

Module 5: Een actieplan maken

Maak je plan en doel concreet. Hier ga je jouw visie en de eerder geïdentificeerde stappen omzetten in een gedetailleerd actieplan. Deze stap-voor-stap benadering biedt structuur en helderheid voor het bereiken van je doelen.

Module 6: Vooruitgang en volhouden

Ontvang tips en handvatten voor het vervolg. In de laatste module krijg je strategieën en adviezen mee om je progressie te monitoren en je motivatie hoog te houden. Het gaat om het duurzaam integreren van je nieuwe inzichten en gedragingen in je dagelijks leven.

Elke module van deze training is zorgvuldig ontworpen om je door verschillende fasen van zelfontdekking en actieplanning te leiden, met het uiteindelijke doel om je te helpen een gelukkiger en meer betekenisvol leven te leiden tijdens en na de midlife. Naast het gedetailleerde werkboek, bevat de training ook een aantal video's. Deze video's zijn bedoeld als aanvulling en bieden extra inzichten en praktische tips die je helpen de concepten uit het boek beter te begrijpen en toe te passen in je dagelijks leven.

Over mij

Na meer dan tien jaar in dezelfde functie, bracht een bijzonder geschenk van mijn werkgever – een coachingstraject – een onverwachte wending in mijn carrière. Dit traject onthulde nieuwe paden en mogelijkheden die ik nooit had overwogen. Acht jaar later heb ik de stap gezet naar een volledig nieuwe carrière als psycholoog en ben ik mijn eigen bedrijf gestart: Midlife Pitstop. Deze naam koos ik omdat mijn eigen 'pitstop' destijds ongelooflijk waardevol bleek en de richting van mijn leven fundamenteel veranderde.

Nu help ik bij Midlife Pitstop anderen die zich op een kruispunt in hun leven bevinden, door hen de kans te bieden op een moment van reflectie en heroriëntatie. Mijn aanpak is gericht op het aanbieden van een 'pitstop' voor zowel persoonlijke als professionele groei, waarbij kleine aanpassingen vaak al volstaan om weer met vernieuwde energie en richting vooruit te kunnen.

Vrolijke Jenny Peters in de natuur

Ben jij klaar voor verandering?

Met "Midlife. Geen crisis maar kans!" heb je alle tools in handen om je leven een nieuwe, positieve wending te geven. Sluit je aan bij de velen die al hebben ontdekt hoe mooi deze tweede helft van het leven kan zijn. Jouw tijd is nu.

>