Een praktische training voor een gelukkige, betekenisvolle 2e helft

Veel mensen ervaren in de midlife een gevoel van onrust en twijfel. Maar wat als ik je vertel dat dit geen crisis hoeft te zijn, maar juist een geweldige kans? Een kans om te groeien en het leven te leiden dat je echt wilt. "Midlife. Geen crisis maar kans!" is meer dan een training; het is jouw routekaart naar een betekenisvolle 2e helft.

Blijvende positieve verandering
Veerkracht en optimisme
Volledige vrijheid

Leer in je eigen tempo met een fysiek werkboek en korte video's

De training biedt een unieke leerervaring waarmee je in je eigen tempo kunt werken. Dankzij een handzaam fysiek werkboek en ondersteunende video's heb je de vrijheid om aan je persoonlijke ontwikkeling te werken, waar en wanneer het jou uitkomt.

Het fysieke werkboek is ontworpen in een praktisch formaat, zodat je het gemakkelijk kunt meenemen. Het nodigt uit tot actief leren en reflecteren. De korte video's bieden aanvullende inzichten en maken de leerervaring compleet.

Waarom deze training?

In deze training leer je de uitdagingen van de midlife om te zetten in kansen voor een vervullend en gelukkig leven. Met hands-on oefeningen, diepgaande zelfreflectie, en geteste methodes, ontdek je hoe je:

  • Verborgen passies en doelen identificeert en realiseert;
  • Diepere verbindingen in je persoonlijke en werkrelaties creëert;
  • Een veerkrachtige en optimistische kijk op het leven ontwikkelt.

Jouw investering in verandering

Deze training is jouw kans om te investeren in persoonlijke groei en een nieuwe richting in te slaan. Met mijn stap-voor-stap aanpak en ondersteuning ben je nooit alleen in dit proces. Ontdek hoe je van deze midlife 'crisis' een krachtige kans maakt.

Brochure over midlife kansen met lachende vrouw en potlood.
Module 1: De midlife verkennen

In deze module ontdek je wat de midlife inhoudt, wat er speelt en waarom je vast kunt lopen. We bieden een grondige blik op de midlife, inclusief de psychologische en emotionele veranderingen die kunnen optreden. Je leert de signalen herkennen en begrijpen dat wat je ervaart normaal en beheersbaar is.

Module 2: Stand van zaken

Je neemt hierbij je huidige situatie onder de loep. Gebruik de vragen uit de midlifecrisistest om een helder beeld te krijgen van waar je nu staat. Deze zelfevaluatie vormt de basis voor de verdere stappen in je persoonlijke ontwikkeling.

Module 3: Jouw toekomstvisie

Deze module helpt je te bepalen wat je wilt en de nodige stappen te identificeren om daar te komen. Je gaat actief aan de slag met het op papier zetten van je dromen, doelen en de acties die nodig zijn om deze te bereiken. Dit is een fase van actieve planning, waarin dromen worden omgezet in doelstellingen.

Module 4: Obstakels overwinnen

Ontdek mogelijke hindernissen en strategieën om deze te omzeilen. Deze module helpt je om vooruit te kijken en mogelijke uitdagingen te anticiperen. Door deze van tevoren te herkennen, vergroot je de kans om ze succesvol aan te pakken op weg naar je doelen.

Module 5: Een actieplan maken

Hier maak je je plan en doel concreet. Je visie en eerder geïdentificeerde stappen worden omgezet in een gedetailleerd actieplan. Deze stap-voor-stap aanpak biedt structuur en helderheid bij het bereiken van je doelen.

Module 6: Vooruitgang en volhouden

Ontvang tips en handvatten voor het vervolg. De laatste module biedt strategieën en adviezen om je voortgang te monitoren en je motivatie hoog te houden. Het draait hier om het duurzaam integreren van je nieuwe inzichten en gedragingen in je dagelijks leven.

Wat anderen zeggen

Onze deelnemers ervaren de training als een keerpunt in hun leven. Hier zijn enkele van hun verhalen:

De training heeft me geholpen om mijn passies te herontdekken en een nieuwe richting in te slaan. Ik voel me weer levendig en enthousiast over de toekomst.

Sandra, 48

Ik stond op een kruispunt in mijn leven en wist niet welke kant ik op moest. Dankzij deze training heb ik nu een helder plan en voel ik me zeker over mijn keuzes.

Jan, 52

De combinatie van het werkboek en de video's werkte perfect voor mij. Ik kon op mijn eigen tempo werken en ontdekte echt wat voor mij belangrijk is.

Marijke, 50

Ontdek, leer, groei en creëer een betekenisvolle tweede helft vol voldoening en betekenis

Ervaar het verschil dat "Midlife. Geen Crisis Maar Kans!" kan maken in jouw leven. Of je nu op zoek bent naar verandering in je carrière, persoonlijke leven of simpelweg op zoek bent naar meer vervulling, deze training biedt de structuur en ondersteuning die je nodig hebt.

Neem de eerste stap en schrijf je vandaag nog in voor deze waardevolle reis naar zelfontdekking en groei. Midlife hoeft echt geen crisis te zijn; het kan juist een kans zijn om het leven te leiden dat je altijd al wilde.

Wat je gaat bereiken met "Midlife. Geen Crisis maar Kans!"

1.

Heldere persoonlijke doelen

Je hebt verborgen passies en doelen geïdentificeerd en geformuleerd. Je hebt een duidelijk plan van actie om deze doelen te realiseren, wat leidt tot een sterker gevoel van richting en doelgerichtheid in je leven.

2.

Verhoogd zelfbewustzijn

Door de diepgaande zelfreflectie en hands-on oefeningen zul je een beter begrip krijgen van jezelf, je waarden en wat jou drijft. Dit verhoogde zelfbewustzijn helpt je om betere beslissingen te nemen en meer vervulling te vinden in je dagelijkse activiteiten.

3.

Sterkere persoonlijke en professionele relaties

De training biedt strategieën om diepere en betekenisvollere verbindingen te creëren. Je zult in staat zijn om effectiever te communiceren en relaties te versterken, zowel in je persoonlijke leven als op de werkvloer.

4.

Veerkracht en optimisme

Je leert hoe je een veerkrachtige en optimistische kijk op het leven kunt ontwikkelen. Dit helpt je om beter om te gaan met tegenslagen en uitdagingen te zien als kansen voor groei, wat je algehele welzijn en tevredenheid verhoogt.

5.

Obstakels overwinnen

Door het herkennen en anticiperen op mogelijke hindernissen, krijg je de tools en strategieën aangereikt om deze succesvol te overwinnen. Dit vergroot je vermogen om je doelen te bereiken ondanks onvermijdelijke uitdagingen.

6.

Duurzame gedragsverandering

Je leert hoe je je nieuwe inzichten en gedragingen duurzaam kunt integreren in je dagelijks leven. Dit helpt je om langdurige positieve veranderingen te bewerkstelligen en je nieuwe gewoontes vol te houden.

7.

Verhoogde motivatie en productiviteit

Met duidelijke doelen en een gestructureerd actieplan zul je meer gemotiveerd en productief zijn. Je beschikt over de tools en mindset om je taken effectief aan te pakken en resultaten te boeken, zowel in je persoonlijke als professionele leven.

Door deze resultaten biedt de training "Midlife. Geen crisis maar kans!" waardevolle inzichten en vaardigheden die je in staat stellen om een gelukkiger, betekenisvoller en vervullender leven te leiden in je tweede helft.

Over mij

Na meer dan tien jaar in dezelfde functie, bracht een bijzonder geschenk van mijn werkgever – een coachingstraject – een onverwachte wending in mijn carrière. Dit traject onthulde nieuwe paden en mogelijkheden die ik nooit had overwogen. Acht jaar later heb ik de stap gezet naar een volledig nieuwe carrière als psycholoog en ben ik mijn eigen bedrijf gestart: Midlife Pitstop. Deze naam koos ik omdat mijn eigen 'pitstop' destijds ongelooflijk waardevol bleek en de richting van mijn leven fundamenteel veranderde.

Nu help ik bij Midlife Pitstop anderen die zich op een kruispunt in hun leven bevinden, door hen de kans te bieden op een moment van reflectie en heroriëntatie. Mijn aanpak is gericht op het aanbieden van een 'pitstop' voor zowel persoonlijke als professionele groei, waarbij kleine aanpassingen vaak al volstaan om weer met vernieuwde energie en richting vooruit te kunnen.

Vrolijke Jenny Peters in de natuur

Ben jij klaar voor échte verandering?

Met "Midlife. Geen crisis maar kans!" heb je alle tools in handen om je leven een nieuwe, positieve wending te geven. Sluit je aan bij de velen die al hebben ontdekt hoe mooi deze tweede helft van het leven kan zijn. Jouw tijd is nu.

>