Jenny Peters

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen van betekenis wil zijn. Ik ben ervan overtuigd dat van betekenis zijn te maken heeft met zingeving en bijdragen.  Ik ben ervan overtuigd dat zingeving en bijdragen fundamentele behoeftes zijn van de mens en dat het vervullen van die fundamentele behoeftes mensen gelukkig maakt. Ik ben ervan overtuigd dat we allemaal op zoek zijn naar dit geluk. Ik ben ervan overtuigd dat ik kan helpen bij die zoektocht. Helpen bij die zoektocht vind ik zinvol en betekenisvol. Daar word ik gelukkig van.

Jenny Peters

Mijn achtergrond

Nieuwe weg
Na vele jaren werken in hetzelfde veld kreeg ik na mijn veertigste sterk de behoefte om weer te gaan leren. Ik wilde iets nieuws. Ik ben in 2010 opnieuw naar school te gaan om in 2015 de titel Bachelor in de Toegepaste Psychologie te behalen.

Door mijn afstudeeronderwerp, bevlogenheid bij werknemers, heb ik kennis gemaakt met de positieve psychologie, een stroming in de psychologie die mij enorm geïnspireerd heeft. Deze positieve psychologie houdt zich bezig met aspecten als persoonlijke groei, het ontwikkelen van sterke kanten en kwaliteiten van mensen.

Verder op mijn pad ben ik opnieuw geïnspireerd. Dit keer door het boek The Big Five for LifeTM van John Strelecky. Ontdek de 5 dingen die voor jou belangrijk zijn, die jij (nog) wilt doen, zien en ervaren in het leven. Een wereldwijd beproefd concept wat mij heeft doen besluiten de coachopleiding bij Big Five for Life te gaan volgen. Sinds 2018 ben ik gecertificeerd Big Five for Life coach en ondersteun ik mensen met life- & loopbaanvragen.

Midlife Pitstop
Mijn focus op de midlife heeft alles te maken met mijn eigen ervaring met die periode. Zeker geen crisis maar absoluut een woelige periode waarin ik heel sterk op zoek was naar zingeving en betekenis. Ook ik was op zoek naar antwoorden op de vragen Wie ben ik? en Wat wil ik nog? Het heeft geleid tot mijn eigen bedrijf. Ik gun het iedereen om ergens halverwege het leven een pitstop te nemen. Stil te gaan staan en te bepalen of hetgeen we doen (en laten) nog wel bijdraagt aan ons levensgeluk. Inzicht en eventueel van koers veranderen maakt dat we met vernieuwde focus en energie verder kunnen.

Ik ben life- & loopbaancoach. Ik noem mijzelf pitstop voor 40-plussers en ik help mensen aan (werk)geluk door onderhoud.

Mijn Big Five for Life is BLOEI:

B  Band met mijn dierbaren
L  Leren
O  Oordeelvrij leven
E  Eigenaar zijn van mijn leven
I   Inspireren

Welke zaken zijn voor jou belangrijk? Ik help je graag jouw Big Five for Life te ontdekken.

Wil je meer weten over Big Five for Life en wat het voor jou zou kunnen betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.