duurzame inzetbaarheid

Gebruik de SLIM subsidie om te investeren in de ontwikkeling van je medewerkers

De SLIM subsidie is door de overheid in het leven geroepen omdat zij het leren en ontwikkelen in het mkb en in het grootbedrijf in de sectoren landbouw, horeca en recreatie wil bevorderen.

Met de SLIM subsidie kunnen mkb bedrijven tot 80% subsidie ontvangen voor de ontwikkeling van hun medewerkers. Dat lijkt me een geweldige steun als je als bedrijf een start wilt maken met de ontwikkeling van medewerkers of hetgeen je al gestart bent verder wilt bevorderen.

Dit zijn de vier gebieden waarop de SLIM subsidie van toepassing is:

 1. Doorlichting van een onderneming op het maken van een opleidings- of ontwikkelingsplan, gericht op het inzichtelijk maken de scholingsbehoefte vanuit het perspectief van de onderneming.
 2. Het verkrijgen van loopbaan- en ontwikkeladviezen ten behoeve van werkenden binnen de onderneming (of binnen een samenwerkingsverband).
 3. Het ondersteunen en begeleiden van een methode binnen de onderneming die werkenden stimuleert hun kennis, vaardigheden en beroepshouding verder te ontwikkelen.
 4. Het aanbieden van praktijkleerplaatsen ten behoeve van een beroepsleerweg

De eerste aanvraagronde voor de subsidie is geweest, die was in maart. De tweede aanvraagronde is in september. En alleen in die maand kan de aanvraag voor de SLIM subsidie nog ingediend worden.

Kijk je nu al op tegen het gedoe rondom het aanvragen van de subsidie? Daar help ik je graag bij zodat jij als bedrijf geen tijd hoeft te besteden aan het invullen van de benodigde formulieren. Neem vrijblijvend contact met me op door een e-mail te sturen naar jenny@midlifepitstop.nl of bel me direct op: 06 10 51 21 10. Dan kijken we samen naar hoe je de SLIM subsidie kunt inzetten voor het ontwikkelen van jouw medewerkers.

Toepassingen SLIM subsidie

 1. Productiever personeel

Als mensen op de voor hun juiste werkplek zitten, ervaren ze meer werkgeluk en zijn ze productiever. Met de SLIM regeling investeer je als mbk in je werknemers zodat ze op de juiste plek zitten en de juiste dingen doen. Of zodat ze een ontwikkelingstraject gaan doorlopen om hier te komen.

 1. Koppeling tussen ‘Nederland leert door’ & SLIM regeling. 

De bedrijven die loonsubsidie hebben aangevraagd ivm de c-crisis, zijn verplicht om bijscholing aan te bieden aan hun medewerkers. Maar waar gaan ze in bijscholen? Wat willen deze medewerkers. Hiervoor kan gebruik worden gemaakt van het SLIM regeling budget. Zodat een loopbaancoach hiernaar kan kijken.

 1. Balans werk / privé

Personeel werkt meer thuis. Dit brengt voor- en nadelen met zich mee. Nu dit steeds duidelijker wordt, wordt ook duidelijk waar medewerkers (meer) behoefte aan hebben. Time-management, effectiever werken, grenzen stellen? Deze opleidingsbehoeften kunnen in kaart worden gebracht met de SLIM regeling.

 1. Heroriënteren

Door afgelopen periode hebben medewerkers meer kunnen nadenken over hun toekomst. Zitten ze nog goed op hun plek? Een loopbaanadvies kan worden aangeboden aan medewerkers die twijfelen en/of willen onderzoeken wat er mogelijk is voor hen.

Het verhaal in de video vertelt hoe belangrijk en lonend het is om te investeren in onderhoud en ontwikkeling van je medewerkers.

Details subsidieregeling en subsidiabele kosten

Mkb bedrijven tot 50 mensen kunnen 80% subsidie ontvangen over het totaalbedrag en mkb bedrijven met 50 – 250 mensen in dienst kunnen 60% van het totaalbedrag aan subsidie ontvangen. Dit zijn de belangrijkste details van de SLIM subsidieregeling:

 • De minimale subsidiale kosten zijn 5000 euro.
 • Kosten die hieronder vallen zijn:
  • Externe kosten, bijvoorbeeld het inhuren van een professional
  • Loonkosten van medewerkers die participeren (brutoloon +32%)
  • + 15% overige gemaakte kosten

Eenmaal aangevraagd, dan hoor je binnen 18 weken of je subsidie gaat ontvangen. De daadwerkelijk uitvoering van het werk dient binnen 12 maanden na goedkeuring van de subsidie uitgevoerd te worden.

Ben je geïnteresseerd in de subsidieregeling en wil je meer weten over jij deze kunt inzetten binnen jouw organisatie? Neem vrijblijvend contact met me op door een e-mail te sturen naar jenny@midlifepitstop.nl of bel me direct op: 06 10 51 21 10.

Op deze pagina van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kun jet meer informatie over de SLIM subsidieregeling vinden: Uitvoering van beleid SZW.