Wat een pitstop kan brengen

In 2010, ik werkte toen 13 jaar bij mijn werkgever, kreeg ik de mogelijkheid een traject te volgen om te bepalen of de fit tussen mij en de organisatie nog optimaal was. Ik niet alleen, een grote groep medewerkers kreeg deze mogelijkheid. Het traject werd pitstop genoemd en daar is het zaadje geplant van hetgeen ik nu doe.

Er waren mensen die wat argwanend keken naar dit hele gebeuren, vroegen zich af of dit niet een middel was om mensen uit de organisatie te werken. Zo heb ik er nooit tegen aan gekeken. Ik ervaarde het traject als enorm waardevol, een kans om een stap te maken, in welke richting dan ook. Het voelde als een kadootje, blijk van waardering, immers mijn werkgever bood me dit aan.

Tot op de dag van vandaag realiseer ik me dat hetgeen waar ik me vandaag mee bezig houd, voortkomt uit die pitstop. Een van de belangrijkste uitkomsten voor mij was dat ik me realiseerde dat ik opnieuw naar school wilde, iets nieuws leren. Ik voelde die behoefte zo duidelijk, zo sterk, dat ik mij binnen no-time had aangemeld voor de studie Toegepaste Psychologie. Overigens zonder te weten wat ik ermee wilde doen, en niet van plan om mijn baan op te zeggen, dat wilde ik helemaal niet.

Ik wilde gewoon iets nieuws leren.

Ik kan het niet ontkennen, het was bij tijd en wijle best pittig, vijf jaar lang naast baan en gezin studeren. Maar er ging een wereld voor me open. Niet alleen een buitenwereld, ook een wereld binnen in mij zelf. Ik ervaarde dat ik meer was en kon dan hetgeen ik nu deed. Dat gaf een enorme berg energie. En dat alles gebeurde door stil te staan en antwoorden te zoeken op als vragen ‘Waar word ik blij van?’, ‘Wat wil ik nog?’ maar ook ‘Hoe kan ik dit realiseren?’.

Bloei van mensen is een onderwerp dat me enorm fascineert. Het komt voort uit de positieve psychologie en het is ‘mijn ding’. Want hoe mooi is het dat mensen eruit halen wat er in (hen zelf) zit. Nee, dat betekent niet: altijd maar meer en beter, nooit tevreden, een gevalletje van rupsje nooit genoeg dus. Nee, het betekent het ontdekken van je eigen talenten om die vervolgens in te zetten bij hetgeen wat belangrijk en waardevol is voor jou. Dan krijg je magie, dan vindt bloei plaats.

Een pitstop dus. Dat was voor mij de trigger. De rest volgde (bijna) vanzelf.

En hoe zit het met jouw bloei? Doe jij de dingen waar je blij en gelukkig van wordt? Sta jij in je kracht? Neem vrijblijvend contact op als je meer wilt weten over een pitstop en wat het voor jou zou kunnen betekenen.

Add Comment