Maak van je midlife een periode van groei

Vraag de gratis checklist "Midlife. Geen crisis maar kans!" aan

Ben jij klaar om van je midlife een periode van kansen en mogelijkheden te maken? De checklist "Midlife. Geen crisis maar kans!" helpt jou inzicht te krijgen in acht belangrijke aspecten van je leven en biedt praktische adviezen voor persoonlijke groei en tevredenheid.

checklist met de titel "Midlife. Geen crisis maar kans" in blauwe letters. De checklist bevat verschillende secties over werk, gezondheid en relaties, en is bedoeld om mensen te helpen hun midlife te transformeren in een periode van kansen. De voorkant van de checklist toont een vrouw in een bos, leunend tegen een boom, en een vrouw zittend op een bankje.

Crisis is het zelden

De term midlife wordt vaak in één adem genoemd met crisis. Dat vind ik hartstikke jammer omdat naar mijn mening de nadruk veel te veel ligt op de problemen waardoor de kansen en mogelijkheden uit zicht verdwijnen. Mijn doel met deze checklist is om je inzicht te geven in hoe het ervoor staat met acht belangrijke vlakken in je leven. Daarnaast krijg je tips per onderwerp hoe je er mee aan de slag kunt als je bemerkt dat het aandacht behoeft.

Van sommige vlakken denk je mogelijk: dat heeft toch weinig met de midlife te maken? Ja, dat klopt. Maar buiten de issues die spelen in de midlife zijn al die andere zaken erom heen, die de kwaliteit van je leven bepalen, nog steeds belangrijk. Anders wordt het dweilen met de kraan open.

De handvatten die ik je bied, helpen je te ontdekken welke mogelijkheden er voor je zijn om een leven te leven waar je tevreden over bent en voldoening uit haalt. Zodat jij je aandacht en tijd kunt richten op die zaken die voor jou belangrijk zijn en je daarbij al het moois gebruikt dat je in je hebt. Het is er namelijk al. Je hoeft het alleen maar te ontdekken.

Ontdek jouw kansen!

  • Werk & loopbaanpad - Ontdek waar je hart echt sneller van gaat kloppen en durf nieuwe wegen in te slaan. Misschien is het tijd voor een carrièreswitch?
  • Gezondheid & energie - Je lichaam en geest vormen de basis van alles wat je doet. Gezonde voeding, regelmatige beweging en voldoende rust zijn cruciaal om je energiek en vitaal te voelen.
  • Relaties & sociale steun - Koester de banden met familie, vrienden en collega’s. Goede relaties geven steun en maken het leven rijker.
  • Persoonlijke ontwikkeling - Blijf jezelf uitdagen en nieuwe dingen leren. Of het nu een nieuwe hobby is, een cursus of zelfstudie, er is altijd ruimte voor groei.
  • Levensdoelen & zingeving - Wat zijn je diepste drijfveren en doelen in het leven? Stel jezelf vragen over wat je echt wilt bereiken en ga daarmee aan de slag.
  • Stresshantering & ontspanning - Leer effectieve technieken om stress te verminderen. Ontspanning is net zo belangrijk als inspanning.
  • Balans werk & privé - Een gezonde balans tussen werk en vrije tijd voorkomt dat je opgebrand raakt en helpt je om beter te presteren.
  • Spiritualiteit & innerlijke groei - Neem dagelijks de tijd voor reflectie en innerlijke groei door middel van meditatie, gebed, of journaling, om meer verbinding met jezelf te ontwikkelen.

Ja zeker, de kans op een crisis in de midlife is aanwezig maar de mogelijkheden voor groei zijn vele malen groter!

Met de checklist "Midlife. Geen crisis maar kans!" krijg je alles wat je nodig hebt om je leven opnieuw in balans te brengen en met volle teugen te genieten van wat nog komen gaat. Start vandaag en ontdek de vele kansen die voor je liggen!

Door je gegevens in te vullen, geef je  toestemming om je de checklist toe te sturen en ga je akkoord met mijn privacyverklaring. Je zult ook periodieke updates en tips van mij ontvangen. Uitschrijven is op elk moment mogelijk.

Waarom deze checklist

Ik geloof dat iedereen, ongeacht leeftijd, in staat is tot persoonlijke groei en verandering. Vaak zijn het niet de grote, drastische veranderingen die het meeste effect hebben, maar juist de kleine, bewuste stappen die we dagelijks zetten. Mijn doel is om je de tools en inzichten te geven die je nodig hebt om die stappen te kunnen zetten.


Met deze checklist heb je een hulpmiddel in handen om je midlife niet als crisis, maar als kans te zien. Gebruik de adviezen en geef aandacht aan de acht vlakken van je leven. Je zult zien dat er zoveel meer is dan problemen; er zijn mogelijkheden over in overvloed. Jij hebt de regie over je leven. Zet die kleine stappen en ontdek de kansen die midlife te bieden heeft.

Iets over mij

Vrolijke Jenny Peters buiten met bril en blauwe jas.

Mogelijk ken je me nog niet, dus hier kort iets over mezelf. Opgeleid in de biotechnologie heb ik ruim 20 jaar in het lab gestaan en onderzoek gedaan bij planten. Op mijn 45ste ontdekte ik dat ik iets nieuws wilde leren en ben ik toegepaste psychologie gaan studeren. Op mijn 50ste ontving ik mijn diploma, waarna mijn zoektocht begon naar het vervolg, wat resulteerde in mijn eigen coachpraktijk.

Mijn praktijk heet Midlife Pitstop. Dit is precies wat het zegt: een pas op de plaats ergens halverwege het leven. Om stil te staan en te bepalen of hetgeen we doen (en laten) nog bijdraagt aan ons levensgeluk. Inzicht en zo nodig van koers veranderen maken dat we met vernieuwde focus en energie verder kunnen richting een leven dat ertoe doet. Uiteraard volgens jouw definitie daarvan.

Mijn pad

Het verhaal van mijn pad vertel ik vaak aan mensen om te laten zien dat leeftijd geen obstakel is. Wat ik er direct achteraan vertel, is dat veranderingen in het leven niet gaan over de grootte van de koerswijziging die je inzet. Het roer hoeft niet om. Iedere stap, hoe klein ook, is goed.

Vanaf 2018 ben ik werkzaam als life- en loopbaancoach en gebruik het inspirerende Big Five for Life™ concept om mensen te helpen ontdekken wat voor hen belangrijk is in hun (werkende) leven. Zodat ze een duidelijk en inspirerend levenskompas hebben dat richting en focus geeft. Dat gun ik jou ook.

Nu is jouw tijd

Het is nooit te laat om opnieuw te beginnen of om iets nieuws te proberen. Of je nu klein begint of grote stappen wilt zetten, het belangrijkste is dat je in beweging komt. Vraag vandaag nog je gratis checklist aan en ontdek hoe je midlife een periode van persoonlijke groei en vervulling kan maken. Laat deze periode in je leven niet omschreven worden door twijfel en onzekerheid, maar door kansen en groeimogelijkheden. Je hebt de kracht in jezelf om je leven opnieuw vorm te geven en werkelijk te genieten van wat belangrijk is. Investeer in jezelf en je toekomst, want jij verdient het!

Vraag nu je gratis checklist aan!

Ben je er klaar voor? Vraag de checklist "Midlife. Geen crisis maar kans!" aan en ontdek de mogelijkheden die deze bijzondere fase van je leven te bieden heeft. Je zult versteld staan van wat je kunt bereiken en hoe je je leven een nieuwe, inspirerende richting kunt geven.

Door je gegevens in te vullen, geef je  toestemming om je de checklist toe te sturen en ga je akkoord met mijn privacyverklaring. Je zult ook periodieke updates en tips van mij ontvangen. Uitschrijven is op elk moment mogelijk.

Zet vandaag de eerste stap naar een nieuw begin. Je bent het waard!

>