Outplacement

Wanneer samen verder gaan geen optie meer is

Ondersteun dan de medewerker bij het vinden van een nieuwe baan

Ik help de organisatie er graag bij.

Zo ziet een outplacement traject er uit:

Mens
Persoonlijke ontwikkeling

Inzicht in en antwoord op de vragen: Wat wil ik, wat kan ik, waar word ik blij van

Organisatie
pitstop voor het werk

Inzicht in en antwoord op de vragen: waar wil ik aan bijdragen en welk type organisatie past bij mij

Right place
Op de juiste plek

Resultaatgericht en actief uitvoeren van het persoonlijke ontwikkelplan met als doel een nieuwefijne werkplek

'Een betere loopbaancoach en jij als mens had ik mij niet kunnen wensen.

'Je rust, je warmte en niet oordelen gaven mij de ruimte om te zijn! Dat is een groot goed en voelde veilig. Dank je wel voor alle goede gesprekken, humor, inzichten en terugkoppelingen en een spiegel voorgehouden te krijgen.'

Mariannne

Over mij en Midlife Pitstop

Ik werk al meer dan 10 jaar op dezelfde plek. En dan krijg ik een cadeau van mijn werkgever: een coach die met me mee kijkt of ik nog goed op mijn plek zit en wat ik nodig heb om lekker aan het werk te blijven. Heel waardevol.


Ik ga het aan. 


Door het traject verandert er van alles in mijn leven. Acht jaar later ben ik psycholoog en eigen baas. Die zag ik niet aankomen.


De naam van mijn bedrijf is Midlife Pitstop. Die heb ik gekozen omdat mijn pitstop destijds zo ontzettend waardevol was en me zoveel heeft gebracht.


En nu bied ik mensen die voelen dat er meer in zit een pitstop. Zodat zij het hoogst haalbare uit zichzelf kunnen halen. Voor plezier, groei en voldoening. Een pitstop is een pas op de plaats, voor onderhoud aan je persoonlijke en professionele leven.

Ik heb door mijn pitstop drastisch het roer omgegooid maar ik zie in de praktijk dat dit de uitzondering is. Bijstellen, nieuwe banden en brandstof is vaak voldoende om weer vol energie vooruit te kunnen.

Ik ben Noloc erkend loopbaanprofessional.

Behoefte aan meer informatie of kennismaken?

Neem gerust contact met mij op.

0 of 350

Dit zijn de stappen bij outplacement:

 1. 1
  Intake
  In een oriënterend gesprek formuleren we de vraag en starten we met een plan van aanpak
 2. 2
  Start: de mens achter de medewerker
  Dit gaat over het helder krijgen wie de medewerker is, wat hem drijft en wat hij belangrijk vindt. In deze stap krijg de medewerker zijn vijf belangrijkste persoonlijke doelen helder. Hiervoor gebruik ik het inspirerende Big Five for Life™ concept. We starten met een inspirerende tweedaagse workshop.
 3. 3
  Dan: de medewerker als werknemer
  Dit gaat over het helder krijgen van de talenten, competenties en drijfveren van de medewerker. Door inspirerende opdrachten krijgt hij of zij dit helder.
 4. 4
  Vervolgens: werknemer in de organisatie
  In deze fase verbinden we wie de medewerker is als mens met wie hij wilt zijn als werknemer en onderzoeken we de mogelijkheden binnen organisaties. Wat is de beste aansluiting?
 5. 5
  De arbeidsmarkt op
  Hier komt alles aan bod wat er nodig is om succesvol een nieuwe baan te vinden voor de medewerker. Voorbeelden: opstellen CV, aanmaken LinkedIn profiel, het maken van een persoonlijke (video) pitch, sollicitatietraining, inzet social media en netwerken.
 6. 6
  Right Place
  Het einddoel wordt bereikt na het succesvol doorlopen van voorgaande stappen. Er is een nieuwe baan gevonden in lijn met de persoonlijke wensen, kwaliteiten en ervaring van de medewerker.

Bedenker van Big Five for Life is John Strelecky. John is de auteur van internationale bestsellers zoals Life Safari, The Why Café, The Big Five for Life, How to be Rich and Happy en Return to the Why Café. Van zijn boeken zijn miljoenen exemplaren verkocht en vertaald in 41 verschillende talen en worden op alle continenten van de wereld verkocht.

Onlangs werd hij naast Oprah Winfrey, Wayne Dyer, Deepak Chopra en Stephen R. Covey gelauwerd als een van de honderd meest invloedrijke en toonaangevende personen op het terrein van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

De basis: Big Five for Life™

Big Five For Life

Big Five for Life™ is een wereldwijd beproefd coachconcept dat je op een laagdrempelige manier in je kracht zet! Dit doe je door het ontdekken van jouw vijf belangrijkste levensdoelen: je Big Five for Life. Hiermee krijg je (opnieuw) focus op wat echt belangrijk is in je leven en werk. En wat natuurlijk nog belangrijker is, ook de stappen die je daarbij verder helpen ga je zetten: het doen, zien en ervaren van jouw Big Five for Life.

Zeer waardevol!

'Het heeft me meer gebracht dan standaard loopbaanbegeleiding. Jenny heeft me bij mijn persoonlijke Big Five for Life gebracht. Ze heeft naar me geluisterd, kritische vragen gesteld en me geholpen te komen waar ik nu ben. Ik heb veel waardevolle inzichten opgedaan die mijn carrière helpen.'

Jorine

Behoefte aan meer informatie of kennismaken?

Neem gerust contact met mij op

0 of 350

Outplacement met als basis Big Five for Life™ is een persoonlijke, praktische en effectieve manier van zoeken naar een carrière die perfect aansluit bij de persoonlijke wensen en mogelijkheden:

 • focus op wat iemand goed kan
 • niet moeten maar willen
 • zorgt voor duurzame oplossing
 • oplossingsgericht, krachtig en laagdrempelig
 • het raakt en passioneert mensen
>