Outplacement

Wanneer samen verder gaan geen optie meer is

Ondersteun dan de medewerker bij het vinden van een nieuwe baan

Ik help de organisatie er graag bij.

Zo ziet een outplacement traject er uit:

outplacement

MENS

Inzicht in en antwoord op de vragen: Wat wil ik, wat kan ik, waar word ik blij van

ORGANISATIE

Inzicht in en antwoord op de vragen: waar wil ik aan bijdragen en welk type organisatie past bij mij

RIGHT PLACE

Resultaatgericht en actief uitvoeren van het persoonlijke ontwikkelplan met als doel een nieuwefijne werkplek

'Een betere loopbaancoach en jij als mens had ik mij niet kunnen wensen.

'Je rust, je warmte en niet oordelen gaven mij de ruimte om te zijn! Dat is een groot goed en voelde veilig. Dank je wel voor alle goede gesprekken, humor, inzichten en terugkoppelingen en een spiegel voorgehouden te krijgen.'
Marianne

Over mij en Midlife Pitstop

Ik werk al meer dan 10 jaar op dezelfde plek. En dan krijg ik een cadeau van mijn werkgever: een coach die met me mee kijkt of ik nog goed op mijn plek zit en wat ik nodig heb om lekker aan het werk te blijven. Heel waardevol.
Ik ga het aan.

Door het traject verandert er van alles in mijn leven. Acht jaar later ben ik psycholoog en eigen baas. Die zag ik niet aankomen.
De naam van mijn bedrijf is Midlife Pitstop. Die heb ik gekozen omdat mijn pitstop destijds zo ontzettend waardevol was en me zoveel heeft gebracht.

En nu bied ik mensen die voelen dat er meer in zit een pitstop. Zodat zij het hoogst haalbare uit zichzelf kunnen halen. Voor plezier, groei en voldoening.
Een pitstop is een pas op de plaats, voor onderhoud aan je persoonlijke en professionele leven.

Over-Midlife-Pitstop.jpg

Ik heb door mijn pitstop drastisch het roer omgegooid maar ik zie in de praktijk dat dit de uitzondering is. Bijstellen, nieuwe banden en brandstof is vaak voldoende om weer vol energie vooruit te kunnen.

Ik ben Noloc erkend loopbaanprofessional.

Behoefte aan meer informatie of kennismaken?

Neem gerust contact met mij op

Naam(Vereist)

Jouw gegevens zijn veilig bij mij. Ik zal ze nooit aan derden verstrekken.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Dit zijn de stappen bij outplacement:

Stap 1

Intake

In een oriënterend gesprek formuleren we de vraag en starten we met een plan van aanpak

Stap 1

Stap 2

Start: de mens achter de medewerker

Dit gaat over het helder krijgen wie de medewerker is, wat hem drijft en wat hij belangrijk vindt. In deze stap krijg de medewerker zijn vijf belangrijkste persoonlijke doelen helder. Hiervoor gebruik ik het inspirerende Big Five for Life™ concept. We starten met een inspirerende tweedaagse workshop.

Stap 2

Stap 3

Dan: de medewerker als werknemer

Dit gaat over het helder krijgen van de talenten, competenties en drijfveren van de medewerker. Door inspirerende opdrachten krijgt hij of zij dit helder.

Stap 3

Stap 4

Vervolgens: werknemer in de organisatie

In deze fase verbinden we  wie de medewerker is als mens met wie hij wilt zijn als werknemer en  onderzoeken we de mogelijkheden binnen organisaties. Wat is de beste aansluiting?

Stap 4

Stap 5

De arbeidsmarkt op

Hier komt alles aan bod wat er nodig is om succesvol een nieuwe baan te vinden voor de medewerker. Voorbeelden: opstellen CV, aanmaken LinkedIn profiel, het maken van een persoonlijke (video) pitch, sollicitatietraining, inzet social media en netwerken.

Stap 5

Stap 6

Right Place

Het einddoel wordt bereikt na het succesvol doorlopen van voorgaande stappen. Er is een nieuwe baan gevonden in lijn met de persoonlijke wensen, kwaliteiten en ervaring van de medewerker. 

Stap 6

De basis: Big Five for Life™

Big Five for Life™ is een wereldwijd beproefd coachconcept dat je op een laagdrempelige manier in je kracht zet! Dit doe je door het ontdekken van jouw vijf belangrijkste levensdoelen: je Big Five for Life. Hiermee krijg je (opnieuw) focus op wat echt belangrijk is in je leven en werk. En wat natuurlijk nog belangrijker is, ook de stappen die je daarbij verder helpen ga je zetten: het doen, zien en ervaren van jouw Big Five for Life.

Bedenker van Big Five for Life is John Strelecky. John is de auteur van diverse internationale bestsellers.  

Onlangs werd hij naast Oprah Winfrey, Wayne Dyer, Deepak Chopra en Stephen R. Covey gelauwerd als een van de honderd meest invloedrijke en toonaangevende personen op het terrein van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

Ik gebruik dit inspirerende concept bij mijn coaching omdat wanneer mensen helder hebben wat hun persoonlijke waarden en drijfveren zijn, zij nog beter in staat zijn een baan te vinden die aansluit bij wie ze zijn en waaraan zij willen bijdragen. Een win-win voor mens en organisatie!

Zeer waardevol!

'Het heeft me meer gebracht dan standaard loopbaanbegeleiding. Jenny heeft me bij mijn persoonlijke Big Five for Life gebracht. Ze heeft naar me geluisterd, kritische vragen gesteld en me geholpen te komen waar ik nu ben. Ik heb veel waardevolle inzichten opgedaan die mijn carrière helpen.'
Jorine

Behoefte aan meer informatie of kennismaken?

Neem gerust contact met mij op

Naam(Vereist)

Jouw gegevens zijn veilig bij mij. Ik zal ze nooit aan derden verstrekken.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Outplacement met als basis Big Five for Life™ is een persoonlijke, praktische en effectieve manier van zoeken naar een carrière die perfect aansluit bij de persoonlijke wensen en mogelijkheden: