Pitstop Programma

Voor vitale en werkgelukkige medewerkers

De huidige baan gesmeerd!

Zodat medewerkers eruit kunnen halen wat er in zit en zich optimaal kunnen inzetten voor de organisatie. Daarmee voorkom je als organisatie verzuim en verloop en verhoog je betrokkenheid en productiviteit. Een win-winsituatie dus!

Uit onderzoek blijkt dat werkgelukkige medewerkers zorgen voor:

Het pitstop programma helpt de organisatie hierbij. Zo ziet het eruit:

Inspirerende tweedaagse workshop op locatie

De medewerker krijgt helder: wie hij (zij) is, wat hem drijft en wat hij belangrijk vindt. Resultaat van de workshop is dat de medewerker zijn vijf belangrijkste levensdoelen helder heeft en waar hij in de ochtend zijn bed voor uitkomt.

Ontdekken van kwaliteiten, talenten en drijfveren

Door inspirerende opdrachten krijgt de medewerker antwoord op de vraag waar hij (zij) goed in is, welke kennis en vaardigheden hij wilt inzetten dan wel ontwikkelen en wat hem drijft in het werk.

Persoonlijke coaching (online of op locatie)

In persoonlijke coachgesprekken worden de opdrachten met de medewerker besproken. Mogelijke belemmeringen worden onderzocht en indien nodig omgebogen en wordt de medewerker geïnspireerd en enthousiast gemaakt voor de stappen en acties nodig voor vervolg.

Plan van aanpak voor groei, plezier en voldoening in de komende jaren

Er wordt een plan van aanpak gemaakt met daarin concrete acties zodat de medewerker weet wat nodig is om lekker aan het werk te blijven. Een half jaar na afronding is er nogmaals contact om te kijken hoe het er voor staat en eventuele bijsturing en/of ondersteuning gewenst is.

Zeer waardevol. Dit traject is echt een pitstop!

'Het heeft me meer gebracht dan standaard loopbaanbegeleiding. Jenny heeft me bij mijn persoonlijke Big Five for Life gebracht. Ze heeft naar me geluisterd, kritische vragen gesteld en me geholpen te komen waar ik nu ben. Ik heb veel waardevolle inzichten opgedaan die mijn carrière helpen.'
Jorine

Over mij en Midlife Pitstop

Ik werk al meer dan 10 jaar op dezelfde plek. En dan krijg ik een cadeau van mijn werkgever: een coach die met me mee kijkt of ik nog goed op mijn plek zit en wat ik nodig heb om lekker aan het werk te blijven. Heel waardevol.
Ik ga het aan.

Door het traject verandert er van alles in mijn leven. Acht jaar later ben ik psycholoog en eigen baas. Die zag ik niet aankomen.
De naam van mijn bedrijf is Midlife Pitstop. Die heb ik gekozen omdat mijn pitstop destijds zo ontzettend waardevol was en me zoveel heeft gebracht.

En nu bied ik mensen die voelen dat er meer in zit een pitstop. Zodat zij het hoogst haalbare uit zichzelf kunnen halen. Voor plezier, groei en voldoening.
Een pitstop is een pas op de plaats, voor onderhoud aan je persoonlijke en professionele leven.

Over-Midlife-Pitstop.jpg

Ik heb door mijn pitstop drastisch het roer omgegooid maar ik zie in de praktijk dat dit de uitzondering is. Bijstellen, nieuwe banden en brandstof is vaak voldoende om weer vol energie vooruit te kunnen.

Resultaat van het pitstop programma:

Benieuwd wat ik voor de organisatie kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact op. Dan onderzoeken we dit samen.

Naam(Vereist)

Jouw gegevens zijn veilig bij mij. Ik zal ze nooit aan derden verstrekken.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zo werkt het pitstop traject:

Stap 1

Intake

In dit eerste gesprek maken coach en medewerker kennis en wordt inzicht gekregen in waar de medewerker staat.

Stap 1

Stap 2

Start: de mens achter de medewerker

Hier krijgt de medewerker (nog beter) helder wie hij is, wat hem drijft en wat hij belangrijk vindt door het formuleren van zijn vijf belangrijkste levensdoelen. Hiervoor wordt het inspirerende Big Five for Life™ concept gebruikt. We starten met een inspirerende tweedaagse workshop.

Stap 2

Stap 3

Dan: het werk

Dit gaat over ontdekken van de talenten, competenties en drijfveren van de medewerker Door inspirerende opdrachten en persoonlijke coaching wordt hier inzicht in verkregen.

Stap 3

Stap 4

Vervolgens: de medewerker en de organisatie

In deze fase verbind de wedewerker wie hij is als mens met wie wilt zijn als werknemers en onderzoekt hoe hij dit kan realiseren binnen de organisatie.

Stap 4

Stap 5

Plan van aanpak

De medewerker heeft helder wat hij nodig heeft om de komende jaren lekker aan het werk te blijven en hoe hij dit kunt kan doen. Na een half jaar volgt nog een gesprek om de stand van zaken te bespreken.

Stap 5

De basis: Big Five for Life™

Big Five for Life™ is een wereldwijd beproefd coachconcept dat je op een laagdrempelige manier in je kracht zet! Dit doe je door het ontdekken van jouw vijf belangrijkste levensdoelen: je Big Five for Life. Hiermee krijg je (opnieuw) focus op wat echt belangrijk is in je leven en werk. En wat natuurlijk nog belangrijker is, ook de stappen die je daarbij verder helpen ga je zetten: het doen, zien en ervaren van jouw Big Five for Life.

Bedenker van Big Five for Life is John Strelecky. John is de auteur van internationale bestsellers zoals Life Safari, The Why Café, The Big Five for Life, How to be Rich and Happy en Return to the Why Café. Van zijn boeken zijn miljoenen exemplaren verkocht en vertaald in 41 verschillende talen en worden op alle continenten van de wereld verkocht.

Onlangs werd hij naast Oprah Winfrey, Wayne Dyer, Deepak Chopra en Stephen R. Covey gelauwerd als een van de honderd meest invloedrijke en toonaangevende personen op het terrein van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

'Een betere loopbaancoach en jij als mens had ik mij niet kunnen wensen.'

'Je rust, je warmte en niet oordelen gaven mij de ruimte om te zijn! Dat is een groot goed en voelde veilig. Dank je wel voor alle goede gesprekken, humor, inzichten en terugkoppelingen en een spiegel voorgehouden te krijgen.'
Marianne

Een pitstop met Big Five for Life loopbaanbegeleiding is een persoonlijke en inspirerende manier van groei en ontwikkeling van de medewerkers. Het betreft: 

Benieuwd wat ik voor de organisatie kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact met me op. Ik help je er graag bij!

Naam(Vereist)

Jouw gegevens zijn veilig bij mij. Ik zal ze nooit aan derden verstrekken.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.