16 februari 2022

Bore-out: ziek worden van verveling in je werk

Wat is een bore-out?

Een bore-out is ziek worden, uitvallen in je werk door verveling. Een bore-out kun je oplopen wanneer je volledig op routine werkt en niet meer uitgedaagd wordt. Je gaat onderpresteren, werk voelt zinloos en dit zorgt voor stress en uitputting. Een bore-out wordt zeker niet altijd herkend en dat komt omdat de symptomen heel erg lijken op die van een burn-out. Bij een burn-out loop je vast doordat er meestal langdurig veel van je gevraagd is, je veel van jezelf gevraagd hebt en je lang op je tenen hebt gelopen om het werk voor elkaar te krijgen. De stress die je lijf hierdoor ervaart is nagenoeg hetzelfde als de stress die ontstaat door verveling.


Een bore-out is een niet-erkende ziekte en relatief onbekend. Dit helpt niet bij het tijdig herkennen ervan en passende acties te ondernemen. Dat kan vervelende gevolgen hebben want de impact van een bore-out op het lijf en hoofd is net zo heftig als die van een burn-out. En het herstel ervan net zo langdurig. Bij een burn-out kun je stellen dat er sprake is van overprikkeling en bij een bore-out van onderprikkeling.

De oorzaken van een bore-out

Een bore-out heb je niet ineens. Het begint klein en bouwt zich langzaam op. Als het lang doorgaat zit je vast in vicieuze cirkel. Het gaat over zaken als verveling, gebrek aan positieve prikkels, je niet uitgedaagd en gemotiveerd voelen in je werk. Met als resultaat dat je werkzaamheden gaat uitstellen en voor je uit gaat schuiven. Vervolgens voel je hier vervelend over, je snapt het ook niet: “waarom krijg ik dat werk niet op tijd klaar.” Voor je het weet ga je aan jezelf twijfelen wat nog meer stress oplevert. En zo zit je in een niet-helpend patroon. Zoals gezegd gaat het bij een bore-out om onderprikkeling. De werkzaamheden die je doet leveren je geen voldoening (meer) op.

Stress

Een bore-out herkennen

Omdat je langdurig uit kunt vallen door een bore -out is het belangrijk om de symptomen ervan te herkennen. Dit zijn 7 kenmerken van een bore-out:

  1. Je bent moe. Fysiek en mentaal. Ook als je je niet hebt ingespannen. Grote kans dat je slecht slaapt.
  2. Je ervaart verveling in je werk. Dit kan te maken hebben met dat je onder je niveau werkt en/of je talenten en sterke kanten niet voldoende in kunt zetten.
  3. Je hebt te weinig werk. Teveel werk kan ons stress opleveren maar te weinig ook. Het idee dat je maar een paar uurtjes nodig hebt voor een klus waar je twee dagen voor hebt zal niet zorgen voor een energiek en uitnodigend gevoel. Zeker als dat regelmatig voorkomt.
  4. Je stelt werkzaamheden uit. Dit is een gevolg van te weinig werk of ervaren van verveling. Je gaat de dingen voor je uitschuiven. Je laat je afleiden door van alles en nog wat, wat geen gevoel van voldoening oplevert.
  5. Je ervaart weinig of geen uitdaging. Dit gaat vaak over werken onder je niveau of dat je al lange tijd dezelfde werkzaamheden verricht en je niet verder hebt kunnen ontwikkelen.
  6. Jouw waarden en normen stroken niet met die van de organisatie. Een voorbeeld: je werkt bij een bedrijf dat het niet zo nauw neemt met milieu en klimaat terwijl jij het hartstikke belangrijk vindt om daar een bijdrage aan te leveren. Grote kans dat dit op een gegeven moment voor wrijving gaat zorgen en jij je er niet meer thuis voelt.
  7. Je hebt moeite met de bedrijfscultuur. Ook dit kan een belangrijke oorzaak zijn van het weglekken van je energie op het werk en het niet ervaren van voldoening. Een voorbeeld: jouw organisatie timmert de boel dicht met allerlei procedures en richtlijnen met als resultaat dat je nog nauwelijks ruimte ervaart om de dingen op jouw manier te doen. Je hebt het gevoel dat je alleen maar checklists aan het afwerken bent.

Als je je herkent in slechts een enkel kenmerk dan hoef je niet bang te zijn dat je in de gevarenzone van een bore-out zit. Anders wordt het als er drie of meer op jou van toepassing zijn. Dan is het verstandig om er werk van te maken. Ga eens na voor jezelf. Hoeveel zijn er van toepassing op jou?

Verveling

Wie is er gevoelig voor een bore-out?

Deskundigen menen dat sommige mensen gevoeliger zijn voor een bore-out dan anderen. Mensen die grotere kans lopen een bore-out op te lopen zijn mensen die minder assertief zijn en mensen met een laag zelfbeeld. Dit heeft te maken met dat dit type mensen over het algemeen minder makkelijk acties onderneemt of aan de bel trekt wanneer het niet goed gaat.

Wat kun je doen bij een bore-out?

Hoe ongemakkelijk en spannend het mogelijk ook voelt, ga in gesprek met je leidinggevende als je meent dat er bij jou sprake is van een (beginnende) bore-out! Want om te voorkomen dat je verder wegzakt in de bore-out en gaat uitvallen is het nodig dat er iets in je werk verandert. Door te sleutelen aan je baan kun je ervoor zorgen dat je sterke kanten, drijfveren, talenten en capaciteiten beter gaan aansluiten. Je leidinggevende of iemand van HR kan hier een rol in spelen. Mocht dit niet het geval zijn dan is het verstandig met een loopbaanprofessional aan de slag te gaan. Werkgevers vergoeden dit soort trajecten vaak.

Andere dingen die je kunt doen om meer positieve prikkels te gaan ervaren is het zoeken naar nieuwe uitdagingen op je werk en in je privéleven. Nieuwe, uitdagende prikkels zorgen voor fijne energie en die kunnen je helpen uit de negatieve vicieuze cirkel te komen

Is het niet mogelijk om werkzaamheden aan te passen in je huidige baan dan is het wellicht tijd om op zoek te gaan naar een andere baan. Dat kan spannend voelen, zeker als je jarenlang bij een organisatie hebt gewerkt. Bedenk dan dat ziek worden en uitvallen in je werk een veel grotere impact heeft op je leven dan het switchen naar een andere baan. Realiseer je ook dat je privéleven negatief beïnvloed wordt als jij niet lekker in je vel zit op je werk. Want ook al wil je het niet, werk en bijbehorende problemen neem je altijd mee naar huis.

Zijn drie of meer kenmerken van een bore-out herkenbaar voor jou en zou je eens vrijblijvend willen sparren over mogelijkheden en hoe je dit verandert? Ik help je er graag bij. Vraag een vrijblijvend inspiratiegesprek aan door hieronder je gegevens in te vullen.

Ik kijk er naar uit om kennis met je te maken.

Hartelijke groet, Jenny Peters

Bronnen: Intermediair, Trouw & Carrieretijger


Tags

bore-out, onderpresteren, uitvallen in je werk, verveling, ziek worden van werk


Meer inspiratie

Regelmatig inspiratie in je mailbox ontvangen?

>